Nimeni mai bun ca nimeni 👌

Nimeni mai bun ca nimeni! – dintr-un film și rămasă în cap, alcătuind un articol împreună cu alte idei 😍👍

Premiza asta ar trebui să o avem întipărită în minte, fiecare dintre noi. Premiza asta este un fel de „bună dimineața” pentru mine. De-a lungul timpului, am învățat că nu există oameni proşti, ci doar oameni cu un număr minim de cunoștințe sau sub minimul de cultură generală. Nu există oameni proşti, oameni urâți, ci doar oameni diferiți față de restul, dar egali ca și restul.

Pentru mine, „nimeni mai bun ca nimeni” înseamnă că toți suntem egali, cu aceleași drepturi și obligații. Da, toți suntem egali, indiferent că vorbim despre un om foarte bogat și cerșetorul de la colț. Toți avem aceleași drepturi. Diferența între ei este că unul a avut mai mult noroc în viață decât celălalt. Dar nu înseamnă că este și mai bun, pentru că și cerșetorul ar fi avut norocul celuilalt om, poate ar fi ajuns la fel. Nu avem de unde să știm.

Nu trebuie să ne comparăm cu nimeni, nu trebuie să ne credem mai buni ca restul. Fiecare dintre noi este un om bun sau un om priceput. Unul poate fi priceput la scris, altul la cântat, altul se pricepe la vânzări etc. Dar suntem egali, toți. Nimeni mai bun ca nimeni. Suntem diferiți, avem calități diferite, asta e și ideea, dar egali. Sunt oameni cu noroc mai mult în viață, noroc mai puțin, condiții mai bune, condiții mai puțin bune etc. Dar asta nu înseamnă că trebuie să împărțim omenirea astfel încât să rămânem cu oameni proşti.

Nu vă etichetați între voi, nu e bine pentru nici unul. Roata se va întoarce mereu, iar norocul cel mai mare poate ajunge la fiecare dintre noi într-un anumit moment al vieții, ideea este dacă suntem pregătiți să îl primim.

Nu mai catalogați oamenii ca fiind oameni proşti, sunt doar oameni cu mai puțin noroc în viață, cu un număr minim de cunoștințe. Fiți buni cu toți. Faci bine, primești bine. Alungă tot ce e rău în gândurile tale și încearcă oferi un gram de înțelegere tuturor.

Nimeni mai bun ca nimeni 👌💜😍

4 gânduri despre „Nimeni mai bun ca nimeni 👌

  1. Sigmund Freud, celebrul psihanalist avea o vorba : „Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare.”
    Si ca un comentariu la continutul articolului tau, deci o parere a mea nu a altcuiva: Pornesc in viata de la principiul acceptarii celui de langa mine ca un om cu egale posibilitati de a se realiza . Adaug ca conjunctura , imprejurarile din viata fiecaruia joaca rol esential in folosirea potentialului uman existent.
    Pace si bucurie!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: